ارزون سرا




علل دردهای شکمی در دوران بارداری

نویسنده:
24 بهمن 94 ساعت 11:16
علل دردهای شکمی در دوران بارداری
چه عوامل جدی در به وجود آوردن درد شکمی در دوران بارداری تأثیرگذار هستند؟

1- بارور شدن تخمک در جایی جز رحم
در این فرآیند تخمک در جایی خارج از رحم و معمولا در یکی از لوله‌های فالوپین مستقر شده و بارور می‌شود. در نتیجه این فرآیند ممکن است علائمی نظیر کوفتگی، خستگی و سایر علائم مشابه در اوایل دوران بارداری مشاهده شود. در صورتی که این اختلال درمان نشود، سلامت زن باردار در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد. اگر علائم زیر مشاهده شد سریعا با پزشک خود تماس بگیرید: درد در ناحیه شکم یا لگن خاصره، لکه‌های واژنی یا خونریزی (که می‌تواند قرمز یا قهوه‌ای رنگ باشد)، احساس دردی که در حین انجام کارهای مختلف فیزیکی تشدید می‌شود.

2- سقط جنین
سقط جنین به از دست دادن نوزاد در 20 هفته اول آن گفته می‌شود. خونریزی یا لکه بینی واژن از شایع‌ترین نشانه‌های اولیه سقط جنین است که به دنبال آن درد در ناحیه شکم در بازه‌های زمانی چند ساعته تا چند روز پدیدار می‌شود. در این شرایط خونریزی ممکن است خفیف یا شدید باشد. دردی که ناشی از این اختلال می‌شود نیز ممکن است به طور پیاپی شدید و خفیف شود. همچنین در برخی موارد درد ملایم یا برای مدت طولانی احساس می‌شود. در صورتی که این نشانه‌ها را دیدید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید و اگر خونریزی شدید بود مراجعه به پزشک در اولین فرصت باید انجام شود. در این شرایط دقیقه‌ها هم ارزش طلا پیدا می‌کنند.

3- درد مربوط به زایمان زودتر از موعد
به این نوع درد زایمان که در اصطلاح درد زایمان زودرس همراه با تولید نوزاد نارس هم گفته می‌شود فرد احساس انقباضات شدیدی می‌کند که در پی آن احتمال به دنیا آمدن نوزاد نارس نیز زیاد است. در صورتی که نشانه‌های زیر را در سه ماه دوم یا پایانی بارداری دیدید بلافاصله با پزشک‌تان تماس گرفته و او را در جریان امور قرار دهید:

علت درد شکم در بارداری خونریزی یا لکه بینی واژن از شایع‌ترین نشانه‌های اولیه سقط جنین است


⦁ افزایش حجم ترشحات واژن یا تغییر در نوع این ترشحات (درصورتی که آبکی، لزج مانند یا حتی صورتی رنگ مایل به قرمز شود)

⦁ خونریزی یا لک‌بینی واژنی

⦁ درد شکمی، خستگی شبیه دوران قائدگی و یا بروز حداقل 5 انقباض شکمی در هر ساعت

⦁ افزایش فشار در نواحی اطراف لگن خاصره

⦁ احساس درد در قسمت پشت و پایین

4- قطع جفت
قطع شدن جفت شرایط خطرناکی را برای جنین به وجود می‌آورد که طی آن جفت به طور کامل یا تا حدی از رحم جدا شده و این در حالی است که جنین هنوز به دنیا نیامده است. علائم بسیار مختلفی برای این پدیده وجود دارد. قطع شدن جفت می تواند ناشی از خونریزی شدید و آشکار باشد اما در برخی موارد نیز در ابتدای امر خونریزی قابل توجهی مشاهده نمی‌شود.

در این حالت فرد ابتدا خونریزی بسیار خفیفی را مشاهده می‌کند. احساس درد در ناحیه پشت یا انقباضات مکرر و همچنین انقباضاتی که با گذشت زمان از شدت و پایداری آنها کم نمی‌شود از جمله نشانه‌های قطع شدن احتمالی جفت به شمار می‌آید. در این وضعیت زن باردار به خوبی می‌تواند حس کند که فعالیت جنین نیز کم شده است. در این صورت تماس فوری با پزشک متخصص زنان و زایمان جنبه حیاتی پیدا می‌کند.

امتیاز دهی به مقاله
 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره علل دردهای شکمی در دوران بارداری نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: علل ، درد ، شکم ، دوران ، بارداری ، حامله ، باردار ، جنین