ارزون سرا




مراحل ایجاد یک برنامه بازاریابی

نویسنده: ارزون سرا
9 دی 01 ساعت 22:53
هیچ شخصی، کسب و کار شما را به اندازه خودتان، خوب نمی شناسد،.زیرا ماموریت و اهدافی که به واسطه کسب و کارتان میخواهید محقق کنید فقط برای شما کاملا واضح و شفاف هستند.
مراحل ایجاد یک برنامه بازاریابی

مرحله 1: تجارت خود را بشناسید

هیچ شخصی، کسب و کار شما را به اندازه خودتان، خوب نمی شناسد،.زیرا ماموریت و اهدافی که به واسطه کسب و کارتان میخواهید محقق کنید فقط برای شما کاملا واضح و شفاف هستند. در این مرحله سعی کنید تا عملکرد کلی کسب و کار خود را مجددا بازنگری کنید. سوالاتی که می توانید در این مرحله از خود بپرسید عبارتند از:

  • ساختار کلی کسب و کار شما چیست؟
  • تجارت را بصورت آنلاین یا از طریق فروشگاه خود انجام می دهید؟
  • انواع محصولات و خدماتی که ارائه می دهید چیست؟
  • از چه کانالهایی برای فروش خدمات یا محصولات خود استفاده می کنید؟ و غیره.

برخی شرکت ها در این مرحله شروع به تجزیه و تحلیل کسب و کار خود می کنند تا نقاط قوت و ضعف سازمان و همچنین فرصت های رشد و تهدیداتی را که می تواند مانع پیشرفت آنها شود، پیدا کنند.

مرحله 2: تعیین بازار هدف

تعیین “بازار هدف، عنصر اصلی در هر کسب و کاری می باشد. با تعیین بازار هدف می توانید استراتژی های بازاریابی موثر و موفق تری را در کسب و کار خود پیاده سازی کنید.بازار هدف به گروه مشخصی از مردم گفته می شود که قصد داریم پیام تبلیغاتی یا معرفی محصول را به گوششان برسانیم.

در این مرحله شما باید هر چیزی که درباره مشتری ایده آل خود می دانید ذکر کنید. مثلا اطلاعات دموگرافیک مشتریان خود را جمع اوری کنید؛ از جمله جنسیت، سن و اطلاعاتی مانند رفتارها و تصمیمات آنها را نیز عمیق تر بررسی کنید.

دلیل شناسایی مشتری ،اصل پارتو است:80 درصد کسب وکار شما از 20 درصد مشتریان شما حاصل می شود.البته این اصل برای تک تک محصولاتتان متفاوت است اما قانون پارتو در کل کسب و کارتان دست نخورده باقی مانده می ماند.

سوالاتی که می توانند در تعیین بازار هدف به شما کمک کنند :

  • چرا آنها از شما خرید می کنند؟
  • چه مشکلی را برای آنها حل می کنید؟
  • وقت آزاد خود را چگونه سپری می کنند؟
  • آنها اطلاعات مورد نیاز خود را از کجا بدست می آورند؟

مرحله 3: رقبا را تحلیل کنید

اگر نگران این باشید که آیا رقبای شما مشتریانتان را سرقت می کنند یا خیر، کسب و کارتان در آینده دچار مشکلات بسیاری خواهد شد و متأسفانه کسب و کارتان با این روش رشد نخواهد کرد.

احتمالاً شرکت هایی وجود دارند که در حال انجام کارهایی هستند که مشابه با کسب و کار شما است و این یعنی شما باید سخت تر و هوشمندانه تر تلاش کنید.

بنابراین در این مرحله باید به دنبال راه هایی برای متمایز کردن خودتان از رقبا باشید.درواقع باید یک برنامه بازاریابی داشته باشید، در ابتدا محصولات یا خدمات خود را بررسی کنید. سپس، محصولات یا خدمات خود را با رقبا مقایسه کنید. اینجاست که برگ برنده شما می تواند بازار رقیب را نیز از آن شما کند.

اما چه چیزی باعث ایجاد تمایز بین شما و رقبایتان می شود؟

ست گادین در کتاب گاو بنفش خود چنین توصیه می کند که خالق گاو بنفش با پذیرش خطر شکست ، مورد تمسخر قرار گرفتن، یا عدم تحقق رویاها ،وقتی کار را درست انجام دهد ، پاداش کلانی می گیرد.برای موفقیت در خلق گاو بنفش لازم است به 4 مرحله آگاهی داشته باشید :

  1. همیشه مشتریانتان را که با محصول خود تحت تاثیر قرار دادید در دفعات بعد با ویژگی های بهتر محصول غافل گیر کنید.
  2. به بازاریابانی که استخدام می کنید داستان و ابزار کافی بدهید تا ایده محصول شما را به درستی بفروشند.
  3. اگر محصولی به طور چشم گیر به سود آوری رسید ،تیم متفاوتی را برای کار روی محصولتان بگذارید.و سعی کنید گونه های متعدد آن محصول رو بوجود آورید.
  4. تماما تلاش کنید بعد از خلق یک گاو بنفش ،گاو بنفش دیگری نیز تولید کنید.

در نهایت می توانید از این تمایز، برای بهره برداری هرچه بیشتر در کسب و کارتان استفاده کنید. بررسی رقبا ممکن است برای شما ناامید کننده باشد، بخصوص زمانی که کسب و کارشان پررونق باشد، اما این یک گام مهم برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز شما است.

مرحله 4: اهداف بازاریابی خود را تنظیم کنید

اهداف بازاریابی نتیجه مستقیمی بروی اهداف فروش شما دارند.پس مسئله مهمی پیش می آید، آیا تفاوت بازاریابی و فروش را میدانید؟ می خواهید به چه اهدافی در بازاریابی خود دست پیدا کنید؟

آیا اهداف خاصی وجود دارد که می خواهید آنها را در اولویت قرار دهید؟ بسته به وضعیت فعلی و جاه طلبی های شما، اهداف می توانند بلندمدت (مانند دو برابر شدن فروش یا افزایش سهم بازار در یک سال) و یا کوتاه مدت(مانند گرفتن 100 دنبال کننده جدید در اینستاگرام) باشند.

شما میتوانید از اهداف کوتاه مدت به عنوان پله هایی برای تحقق اهداف بلند مدت خود استفاده نموده و نتایج شگرفی را برای کسب و کار خود رقم بزنید.

مرحله 5: طراحی استراتژی بازاریابی

بعد از اینکه اهداف خود را بطور دقیق مشخص کردید، وقت آن است که استراتژی های بازاریابی را برای رسیدن به این اهداف تعیین کنید. در ابتدا اهداف خود را یادداشت کرده و سپس بطور کاملا مجزا بررسی کنید.

انجام این کار به شما کمک می کند تا دقیق تر متوجه شوید که برای هر هدف چه کارهایی باید انجام شود و سعی کنید آن کار را دقیق تر انجام دهید. همچنین از این طریق متوجه می شوید که آیا هدف شما واقع بینانه است و یا نیاز به کمی تغییر دارد.اهداف باید به شما انگیزه لازم را برای ادامه راه بدهند و نباید چنان دشوار باشند که شما را دلسرد کنند.

به عنوان مثال هدف زیر را در نظر بگیرید:

کسب حداقل 1000 دنبال کننده جدید در حساب اینستاگرام شرکت XYZ، تا 30 فروردین 1400.

مواردی که باید انجام شود:

  1. هر هفته، حداقل سه پست جدید در اینستاگرام ارسال شود.
  2. با پاسخ دادن به نظراتی که در زیر پست ها ارسال می شود، با کاربران درگیر شویم.
  3. از هشتگ های مرتبط با کسب و کارتان در زیر پست ها استفاده کنید تا ترافیک ارگانیک بیشتری به سمت پیج هدایت کنید.
  4. هر ماه برای دنبال کنندگان تان، مسابقه اینستاگرامی برگذار کنید.

مرحله 6: تعیین بودجه بازاریابی

برنامه ی مالی کسب و کار خود را در این مرحله کاملا شرح دهید و در قسمت بازاریابی، صرفاً روی فعالیت های مرتبط با مارکتینگ متمرکز شوید. در سال آینده قصد دارید چه مقدار برای بازاریابی هزینه کنید و آیتم های عملیاتی که در مثال بالا ذکر شد، چقدر هزینه خواهند داشت؟ مهمتر از همه، این بودجه از کجا تامین می شود؟



امتیاز دهی به مقاله
 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره مراحل ایجاد یک برنامه بازاریابی نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: بازاریابی مدرن،بازاریابی مارکتینگ،دیجیتال مارکتینگ،کارسازی،کسب و کار،رقبای بازاریابی