روش های خشک کردن گوشی در آب افتاده!
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که موبایلتان در آب بیفتد. بسیاری از افراد نمیدانند در این شرایط چه اقداماتی باید انجام دهند.
اگر گوشیتان داخل آب افتاد ...
روشهای پیشنهادی زیر میتواند در نجات تلفن همراهتان مفید واقع شود. البته توجه داشته باشید در بعضی موارد، رطوبت نفوذکرده به موبایل موجب زنگزدگی جزئی درون آن میشود که به مرور زمان گسترش پیدا میکند. بنابراین حتی بعد از عملیات موفقیتآمیز نجات، گوشی خود را به یک حرفهای بسپارید تا آن را باز کرده و تمامی قطعات آن را چک کند.
1- سریعا موبایل را از محیط مرطوب و خیس بیرون بکشید. طولانی شدن این زمان در افزایش احتمال صدمه دیدن موبایل مؤثر است.
2- اگر میخواهید چک کنید که آیا موبایل کار میکند یا خیر، دست نگه دارید. فشردن دکمهها احتمال تأثیر مخرب رطوبت را بهشدت افزایش میدهد و موجب نفوذ بیشتر آب به داخل دستگاه میشود.
3- گوشی را خاموش و باتری گوشی را خارج کنید تا منابع انرژی را دور از دسترس مدارهای داخلی نگهدارید و از ایجاد اتصال کوتاه و واردشدن صدمه به مدار جلوگیری کنید. اگر هم خشکخشک نشده است اصلا باتری را داخل گوشی نیندازید چون ممکن است اتصالی کند. احتمال سوختن باتری زیاد است پس اگر گوشی بعد از خشک کردن کار نکرد در وهله اول فکر نکنید گوشی سوخته است!
4- سیمکارت را هم در بیاورید. خیلی سریع این کار را انجام بدهید چون سیمکارت هم خیلی حساس است و اگر در معرض آب بماند سریع میسوزد.
5- هرگونه تجهیزات جانبی را از موبایل جدا کنید.
6- هرقسمتی که در دسترس شماست را با حوله خشک کنید و مواظب باشید که این کار باعث نفوذ آب به داخل موبایل نشود و با دقت سطح خارجی آن را خشک کنید.
7- حتی بعد از خشک کردن کامل، باز هم امکان دارد که رطوبت در داخل موبایل وجود داشته باشد، پس باز هم اقدام به روشن کردن و تست گوشی نکنید.
8- بهترین راهحل برای خشک کردن کامل، فرو بردن گوشی در یک ظرف پر از برنج است. برنج به سرعت رطوبت را بهخود جذب خواهد کرد و گوشی از درون خشک خواهد شد. شما همچنین میتوانید از ژل سیلیکا استفاده کنید که معمولا در جعبه بسیاری از اجناس و محصولات ازجمله کیف و کفش و وسایل الکترونیکی یافت میشود. اگر ژل سیلیکا نداشتید مهم نیست، برنج نپخته به همان خوبی عمل خواهد کرد. فقط یادتان باشد که ژل سیلیکا سرعت پایینی در جذب رطوبت دارد برای همین باید سریعا دست بهکار شوید و وقت را هدر ندهید. بعد از فرو بردن موبایل در خشککن (برنج یا ژل سیلیکا)، 24تا 72ساعت آن را به حال خود رها کنید.
9- استفاده از یخچال یک راه عالی نجات گوشی خیس شده است. برای استفاده از این راه گوشی را داخل فریزر نگذارید. دلیلش این است که معمولا گوشیهای ما از صفحه نمایش LCD استفاده میکنند. السیدی مخفف Liquid crystal display است. مشخص است که اگر یک مایع را در فریزر بگذاریم یخ میزند و تغییر حالت میدهد. گوشی را در قسمتهای میانی یخچال قرار بدهید و بعد از نیمساعت در بیاورید. 10دقیقه صبر کنید و دوباره این روند را طی کنید تا به جایی برسد که مطمئن شوید گوشی خشک خشک شده است.
10- هنگامی که مطمئن شدید که گوشی از بیرون و درون خشک شده است، باتری را در دستگاه قرار داده و آن را تست کنید. اگر نوشابه یا آب نمک و یا امثال آن روی گوشی ریخته شده باشد، بعد از خشک شدن موبایل، کریستالها باقی مانده موجب مشکل و تخریب موبایل میشود بنابر این اگر موبایل شما با مایعی غیرآب خیس شده است و این خیسی بیش از اندازه است باید دوباره شسته شود و این بار با آب.
چت با نویسنده