کنگر برای بهبود عملکرد کلیه، کیسه صفرا و کبد توصیه میشود. چون آهن دارد، برای درمان کم خونی نیز مناسب به نظر میرسد.
نیمه اول بهار زمان روییدن گیاه کنگر است. کنگر گیاهی بوتهای و خاردار است که به صورت طبیعی در قسمتهای کوهستانی ایران میروید. چون خاصیت دارویی دارد، با آن خورشت و پیش غذا نیز میپزند. این گیاه برای بهبود عملکرد کلیه، کیسه صفرا و کبد توصیه میشود. از آنجایی که چون آهن دارد، برای درمان کم خونی نیز مناسب به نظر میرسد. کنگر خودرو است. یعنی کسی آن را نمیکارد. کنگر از خار پوشیده شده است و بنابراین چیدنش کمی سخت است.
فواید گیاه کنگر
کنگر برای بیماری دیابت، مشکلات کبدی و پوست مفید است. این گیاه خواص ضدالتهابی دارد. میتوانید از آن به صورت موضعی برای درمان زخمهای پوستی و پیشگیری از سرطان پوست استفاده کنید. البته روش استفاده از آن را از متخصصین طب سنتی بپرسید. صد گرم کنگر چهل و هفت کالری و حدود شش گرم فیبر دارد. طبع کنگر گرم و خشک است.
این گیاه مقادیر زیادی ویتامین سی، ویتامین کا، اسید فولیک، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی، مس، فیبر و پروتئین دارد.
روش استفاده از کنگر
خورشت کنگر معروفترین غذایی است که با این گیاه پخته میشود. روش پختش شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد. همچنین از کنگر پخته شده برای تهیه بورانی ماست نیز استفاده میشود. بعضی افراد هم ترجیح میدهند آن را به همراه سبزیجات دیگر، در سالادشان مصرف کنند.
نکات مهم هنگام استفاده از کنگر
کنگر گیاهی خاردار است. بنابراین باید قبل از پختن، خارهای گیاه را از آن جدا کنید. استفاده از قیچی و دستکش برای این منظور، پیشنهاد ما به شماست. هم از گوشت قرمز و هم از گوشت مرغ میتوانید برای پختن خورشت کنگر استفاده کنید. کنگر طبع گرم و خشک دارد. بنابراین خوراکیهایی با طبع معتدل را همراه با آن مصرف کنید.
هشدارهای مهم هنگام استفاده از کنگر
بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر کوهی پرهیز کنند. برگهای کنگر تحریک کننده انقباض کیسه صفرا است. بنابراین افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، بهتر است کنگر مصرف نکنند.