این مقاله در قالب ورد (word) و قابل ویرایش می باشد.تعداد صفحات: 43
فهرست مطالب:
پیشگفتار. 1
مقدمه. 2
معرفی پایگاه داده SQL Server 2000. 2
معرفی SQL و دستورات عمومی آن.. 2
دستکاری جدول های بانک اطلاعاتی SQL.. 3
دستوات عمومی sql 6
تعریف های اولیه : 9
دستور SELECT : 9
AND OR : 9
IN : 10
BETWEEN : 11
like. 11
ASC, DESC.. 12
SUM... 13
COUNT.. 14
HAVING... 16
دستور ALIAS.. 16
دستور JOIN... 18
دستور OUTER JOIN... 19
دستور UNION... 20
دستور UNION ALL.. 21
دستور INTERSECT.. 22
دستور MINUS.. 23
آموزش Enterprise Manager 24
ایجاد یک جدول جدید : 25
ایجاد Stored Procedure : 25
ایجاد کردن جداول و تغییر دادنشان.. 30
ایجاد کردن جداول. 30
طراحی پایگاه داده. 31
شناخت انواع داده ها 31
مقادیر قابل قبول انواع داده. 31
مقادیر کاراکتری.. 32
مقادیر دیگر. 32
ایجاد کردن یک جدول جدید. 32
ایجاد یک جدول جدید. 32
اضافه کردن یک ستون عددی به جدول. 33
شرح ستون.. 33
Precision و Scale (دقت و مقیاس) 33
اضافه کردن یک ستون Identity به جدول. 34
ارزشهای Identity. 34
اضافه کردن ستون GUID به جدول. 34
اضافه کردن یک ستون Data در جدول. 35
انواع داده های Character 35
مقادیر پیش فرض..... 35
ذخیره کردن و بستن جداول. 36
مدیریت جداول. 36
تغییر دادن ستونها 36
تغییر نام یک ستون.. 36
تغییر دادن جداول. 37
تغییر نام یک جدول. 37
برداشتن یک جدول. 37
پیشگفتار
شرکت کارکیا در سال 84 تاسیس گردید مدیریت این شرکت به عهده دکتر مهدی نیکوئی است که مدرک دانشگاهی خود را از دانشگاه NBA دریافت نموده است. زمینه کاری این شرکت برنامهسازی نرمافزاری، طراحی صفحات وب، گرافیک (CD CalQlog)، تابلوهای تبلیغلاتی Flax face و نگهداری پایگاه داده میباشد و جنبههای مدیریتی آن عبارتند از مدیریت پروژه ، مدیریت فروش و مطالعات بازار میباشد.
همچنین در زمینه برگزاری سمینارها نیز فعالیت دارد که از جمله میتوان به سمینارهای برنامه بودجه مدیریت تحقیق، دانشگاه آزاد و سازمان تعاون اشاره نمود.
از پروژههای انجام شده توسط این شرکت میتوان به پروژههای شرکتهای پایدار و بتن، الماس شرق، نمایندگی سایپا توتونچیان و نمایندگی ایران خودرو توسلیان میباشد که هماکنون پروژه در حال کار پروژه فروش چشم ساران میباشد.
مقدمه
معرفی پایگاه داده SQL Server 2000
SQL Server2000 یک Engine پایگاه داده ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت است و ادامه ویرایش 7.0 است. بدون اقراق میتوان گفت این محصول پر کاربرد ترین Package پایگاه داده محسوب میشود. البته مایکروسافت ادعا کرده است که بیش از 60 % بازار Database جهان را به خود اختصاص داده و این روز به روز در حال افزایش است. شرکت IBM در اواخر دهه 70 زبان SEQUEL که برای Query ها (پرس و جو ها ) استفاده می شد را ابداع کرد. با تغییر زمان این زبان نیز تغییراتی کرد و تا آنجا که فقط برای Query ها استفاده نمیشد و از آن میتوانستیم برای Administrating مدیریت و Sequrity امنیت در Database نیز استفاده کنیم و بعد از مدتها این زبان به SQL تغییر نام داد.
امروزه ورژنهای متعددی از این نرم افزار استفاده میشود که نرم افزار Microsoft SQL Server 2000 از Transact SQL که به آن TSQL هم میگویند استفاده میکند. SQL Server 2000 هم اکنون دارای 2 نسخه است :
یکی SQL Server 2000 Personal Edition که بر روی Client نصب میشود (Windows 98 – Windows ME – Windows 2000 Proffessional – Windows XP Home Edition – Windows XP Proffessional Edition) البته اگر بر روی Windows 98 و Windows ME نصب کنیم ، بسیاری از قابلیتهای این Package از بین میرود. بهترین حالت نصب این نسخه بر روی سیستم عاملهای Windows 2000 Proffessional و Windows XP Proffessional است.
یک نسخه دیگر این نرم افزار : SQL Server 2000 Enterprise Edition است که مختص Server ها است یعنی فقط بر روی تمامی نگارش های Window 2K Server و Windows Server 2003 نصب میشود
معرفی SQL و دستورات عمومی آن
توسط SQL میتوان درون یک بانک اطلاعاتی پرس و جو کرده (Query) و نتیجه را برگرداند. بانک اطلاعاتی شامل آبجکتی به نام جدول (Table) میباشد. رکوردها در بانکهای اطلاعات در جداول ذخیره میگردند.جدول شامل سطر و ستون میباشند.
مثال:
Select Last name from persons
پر کاربرد ترین دستورات SQL شامل موارد زیر است :
SELECT استخراج یک داده از بانک اطلاعاتی
DELETE پاک کردن یک داده از بانک اطلاعاتی
INSERT وارد کردن یک داده جدید به بانک اطلاعاتی
همچنین در SQL میتوان داده هایی نیز تعریف کرد :
CREATE TABLE ایجاد یک جدول جدید
ALTER TABLE تغییر دادن یک جدول
DROP TABLE پاک کردن یک جدول
CREATE INDEX ایجاد یک اندیس
(کلید جستجو) DROP INDEX پاک کردن یک اندیس
دستکاری جدول های بانک اطلاعاتی SQL
CREATE TABLE: جداول ساختمان بندی پایه یک بانک اطلاعاتی اند که اطلاعات را در خود جای میدهند . برنامه های بسیاری هستند که بدون استفاده از کد های sql برای شما جدول میسازند . اما یادگیری این دستورات برای کسی که با جداول و دیتابیس کار میکند ضروری است.
قبل از یادگیری گرامر دستوری ساخت جدول ، باید منطق و اصول ساخت جدول را بیاموزید . جداول به سطرها (ROW) و ستون ها (COLUMN) تقسیم میشوند . هر سطر یک رکورد از اطلاعات را در خود جای داده است.هر سطر چند فیلد دارد .
مثال : مثلا کارنامه مدارس را در نظر بگیرید .مثلا 3 ستون دروس ، نمره و تاریخ دارد و سطر های آن هر کدام شامل سه بخش هستند طبق دسته بندی ستون هایش .
سطر اول : ریاضی – 12 - 12/3/1384
سطر دوم : فیزیک – 14 - 16/3/1384
و بهمین ترتیب .پس هر سطر جدول را یک رکورد می نامیم . هر ستون جدول (فیلد) دارای یک نوع داده است . در مثال فوق ستون دروس از نوع string و ستون نمرات از نوع integer و ستون تاریخ از نوع date است . هنگام ساخت جدول که فیلد هایش را مشخص میکنید باید نوع داده ای فیلد ها نیز مشخص گردد. کد ساخت جدول بصورت زیر میباشد :