این مقاله در قالب ورد (word) و قابل ویرایش می باشد.تعداد صفحات: 45
مقدمه
این فصل برنامه نویسی C# را معرفی می کند و مکانهایی را ارائه می دهد که برخی ویژگیهای مهم این زبان را تشریح می کنند . مثالها در هر زمان به صورت یک خطی تحلیل می شوند . در این فصل برنامه های کنسولی را ایجاد می کنیم که تنها حاوی خروجی متن هستند . انواع مختلفی پروژه وجود دارند که می توانیم در C# ایجاد کنیم . برنامه کنسولی یکی از انواع اصلی است .خروجی متن در یک برنامه کنسولی در پنجره کنسول نمایش داده می شود . در ویندوز 95 و 98 ، پنجره کنسول اعلان DOS است .
در ویندوزهای NT , xp ,2000 پنجره کنسول را Command Prompt نامیده اند . در C# یک برنامه می تواند با چند نوع خروجی (پنجره ، کادرهای محاوره ای و غیره ) ایجاد شود . این برنامه ها برنامه های ویندوز نامیده می شوند و رابطهای کاربر گرافیکی را فراهم می کنند . نمونه هایی از برنامه های ویندوز را در فصل قبل نشان دادیم که پیامی را روی فرم چاپ می کرد . این نوع برنامه ها در ابتدای فصل 3و4 بررسی می شوند . در این فصل ، رفتار مفصلی از برنامه نویسی و کنترل برنامه در C# ارائه می دهیم .
2-3 برنامه ای ساده : چاپ یک خط متن
C# از برخی نمادگذاری ها استفاده می کند که برای غیربرنامه نویسان عجیب است . ما با در نظر گرفتن برنامه ساده ای شروع می کنیم که یک خط متن را نمایش می دهد . این برنامه و خروجی آن در شکل 1-3 نشان داده شده است . این برنامه همراه با یک پنجره خروجی است که نتایج برنامه را نمایش می دهد . هنگامی که این برنامه را اجرا می کنید ، خروجی آن در یک پنجره کنسولی ظاهر می شود .
1 // Fig. 3.1:
2 // A first program in C#.
3
4 using System;
5
6 class Welcome1
7 {
8 static void Main( string[] args )
9 {
10 Console.WriteLine( "" );
11 }
12 }
خروجی قطعه کد فوق :........................
این برنامه برخی ویژگیهای C# را نشان می دهد . تمام برنامه هایی که در این کتاب ارائه تمی کنیم دارای شماره خط هستند که برای راحتی خواننده است . این شماره خطوط بخشی از برنامه های C# نیستند . خط 10 در شکل 1-3 کار واقعی برنامه است که عبارت Welcome to C# Programming! را نمایش می دهد .
خط 1 با // شروع می شود که نشان می دهد بقیه خط یک توضیح است . برنامه نویسان توضیحات را به سند اضافه می کنند تا خوانایی کد خود را بهبود بخشند . توضیحات به افراد دیگر نیز کمک می کند تا برنامه های شما را بخوانند و بفهمند . این توضیح به سادگی ، شماره شکل و نام فایل را نشان می دهد . ما هر برنامه ای را در این کتاب به این روش شروع می کنیم . در این مورد ، فایل را Welcome1.cs می نامیم . توضیحی که با // شروع می شود ، توضیح یک خطی نامیده می شود , زیرا توضیح در انتهای خط خاتمه می یابد . توضیحات یک خطی تقریبا می توانند در هر جای برنامه قرار گیرند .
همچنین یک ساختار دستوری برای نوشتن توضیحات چند خطی وجود دارد . یک توضیح چند خطی نظیر :
/* This is a multiple–line
comment. It can be
split over many lines */
با علامت */ شروع و با علامت /* خاتمه می یابد . تمام متن بین دو علامت ذکر شده ، به عنوان توضیح در نظر گرفته می شوند و کامپایلر از آنها صرفنظر می کند . در محیط کدنویسی ویژوال استادیو دات نت ، تمام متون توضیحات به رنگ سبز ظاهر می شوند . کامپایلر توضیحات به شکل // و /*.....*/ را در نظر نمی گیرد ، بنابراین آنها باعث نمی شوند تا کامپیوتر کامپیوتر هنگام اجرای برنامه ، عملی را انجام دهد ...............